...*InfantiL*...

*((_Moltes mans juntes, encara que siguin petites, poden fer grans coses ... Em sento gran, treballant amb petits_))*

miércoles, 11 de marzo de 2009

"Alimentacions" per al blog...


1. Què son els canals RSS?

L'RSS són les sigles d'un codi que serveix per subscriure's als nous continguts d'una pàgina web des de l'última visita, entre d'altres possibilitats. El seu avantatge és que l'usuari controla totalment la comunicació.
RSS és un acrònim que té diferents significats, però el més acceptat és Really Simple Syndication (sindicació veritablement senzilla).
És un format informàtic que permet:
-al lector, subscriure's a totes les seves pàgines favorites de manera molt còmoda. El sistema només serveix els últims continguts d'una web des de l'última visita de l'usuari.
-a les persones que publiquen continguts, difondre'ls àgilment i de manera molt usable.
L'RSS s'ha popularitzat especialment amb l'aparició de les bitàcoles, però pot utilitzar-se en gairebé qualsevol altre tipus de pàgina.

2. Per a què serveixen en educació?

En educació, és molt important a l'hora de buscar recursos nous, que ens interessen. D'estar amb contacte permanent amb altres "blogaires", altres pàgines on el contingut diari ens pot resultar interessant.

3. Què has aprés amb tot açò?

He après a que es pot oragnitzar tot de millor forma per poder navegar periòdicament pels blogs preferits. A més, en el meu cas, se m'ha borrat el blog al canviar la plantilla, així que suponc que ara quan ho torne a fer tot, doncs se'm quedarà encara més assumit l'aprenentatge... "al mal tiempo, buena cara..."

4. Avantatges:

-L'usuari no ha de facilitar les seves dades ni correu-e a ningú. Així es redueix la vulnerabilitat enfront del correu-escombraries o spam.
-No s'ha de navegar periòdicament per les seves webs favorites per veure quines novetats han inclòs. Aquestes li arriben directament a la seva pantalla amb només un clic.
-Tria de manera individual i privada a quines pàgines se subscriu.
-Decideix cada quan accedeix a les seves subscripcions triades, perquè és l'usuari el qual ha d'obrir el lector per accedir a les novetats de les webs.
-Tria quan desitja eliminar aquesta subscripció de la llista, el que automàticament trenca la comunicació amb la web que publica les notícies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario