...*InfantiL*...

*((_Moltes mans juntes, encara que siguin petites, poden fer grans coses ... Em sento gran, treballant amb petits_))*

sábado, 28 de febrero de 2009

Blogosfera

Pel que fa als blogs interessants, tan per a l'assignatura, com els que m'agradaven sobre música i poesia (què han sigut els temes que he elegit); he decidit cercar-los amb Google Blogs. En aquest he escrit infantil, noves tecnologies, escola i noves tecnologies, jazz, piano... Totes les paraules clau que m'interessaven per poder entrar als Blogs i llegir sobre aquests temes.
He triat els que he considerat que em podien oferir més recursos, i estàven més actius. De tots aquests, considere dels més sorprenents el següent:
El Racó del Nens
La veritat, és que és un Blog molt complet, sols de descarregar la pàgina ja costa bastant, de tots els elments amb els que consta. Hi ha videos de l'escola, contes, cançons, jocs, dibuixos...
Es nota que hi estan ficats de valent al Blog, ja que hi ha també jocs i activitats penjades per a infants i per compartir amb altres companys.
Aqusta web sobretot hi podem trobar recursos per a l'aula i reflexions morals que ens duguin a fer el bé. A més, també des d'aquesta web, s'intenta rescatar el sentit català, ja que hi ha cançons i contes típics catalans.

Així, que no sé ben bé quina entrada comentar, ja que aquest és el Blog que més interessant em pareix en general, per quantita i qualitat, però la veritat, és que m'agradaria resaltar una part, que està etiquetada baix el nom de: Reflexions.
Carta d'un fill als seus pares:
Es tracta d'un video, que va passant, amb fotos de nens petits, i explica als pares (encara que també ho podem aplicar als mestres) que és el que no deurien fer perquè ells es senten mal, crida a aquestos a la reflexió de moltes frases que avoltes em sentit o coses que hem pensat i no li hem donat la importància que es mereix, pensant que a qui ens dirigim són tan petits, que no se n'adonen de les coses. El text que està citat al video és com si el digues un nen. Per exemple:
"No em comparis amb ningú. Especialment amb el meu germà o germana.
Si tu em fas sentir millor que els altres, algú patirà. I si em fas sentir pitjor que els altres, seré jo qui pateixi."
"No canviïs d'opinió tan sovint sobre el que haig de fer. Decideix i manté aquesta decisió.
Perquè em desorientes i al final no sabré el que és de veritat important."

El permalink on podem trobar més sobre aquest video és:
http://pelsnens.blogspot.com/2008/09/carta-dun-fill-als-seus-pares.html

Aquestes, són lliçons que debem tindre presents, a més, com ja s'ha aclarit anteriorment, les frases són dites per un infant, per això hem de recapacitar, i pensar un poc més en que "d'eixes personetes tan xicotetes", també es pot aprendre molt.

En aquesta activitat he après a cercar molt més sobre les coses que m'interessen. I el més segur, que sinó haguera fet açò, haguera tardat varies setmanes en decidir buscar alguns blogs interessants i crear-los un llistat per poder anar seguint-los, Crec que és molt bò mantindre enllaços amb gent de qui podem aprendre sobre la matèria i ens pot donar idees per als propis Blogs i també per a la nostra futura vida docent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario